dilluns, 27 de maig del 2013

OLIMPÍADES FÍSICA I QUÍMICA 2013

Olimpíades Física i Química 2013 

El darrer dimecres 22 de maig, tres alumnes de quart d'ESO (Roberto Romo, Aurora Cano i Adrià Speck), que cursem l'assignatura de Física i Química impartida per Miquela Bover, vàrem anar a l'Universitat de les Illes Balears a participar a les anuals Olimpíades de Física i Química. 

Aquestes particulars olimpíades consten d'un examen amb dues parts: vint preguntes tipo-test i dos problemes de nivell de batxiller. Després,  fan unes pràctiques uns alumnes del departament de Física i del de Química.

Així doncs, a les vuit i quart del matí, agafàrem el cotxe de na Miquela i posàrem rumb a la UIB. Amb qualque contratemps, arribàrem al departament de Ciències a tres quarts de deu aproximadament. Al hall de l'edifici, ja hi havia un grup d'equips de diferentes escoles i instituts que venien a participar. Hi havia un ambient d'exitació i nerviosisme ben palpable. Ens anaren cridant un per un per entrar a les aules on realitzaríem l'examen. En ser-hi tothom a les aules, ens feren una petita xerrada motivadora els directors dels departaments de Ciències, de Física i de Química, i poguérem començar l'examen cap a les onze. El vàrem realitzar amb bastant d'èxit a pesar de la dificultat, i tots haguérem acabat a les dotze i mitja. Després,una estudiant de doctorat de Física d'allò més aguda ens va fer algunes demostracions amb imants. Havent acabat ella, tres estudiants de Química van prosseguir a fer unes pràctiques amb substàncies, d'aquelles que es veuen a les pel·lícules americanes on surten instituts, molt impressionants. Després, cap a casa, a les dues i mitja érem a Artà. 

Resumint, vàrem disfrutar molt de l'experiència i vam aprendre moltes coses noves. Esperam tornar-hi a segon de batxiller! 

Ja únicament queda donar les gràcies a na Miquela per dur-mos fins allà i organitzar-ho tot.




Adrià Speck

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada